Wat zijn Spirit Animals en waar helpen totemdieren je bij?

Spirit Animals en totemdieren zijn archetypische wezens die je kunnen helpen op je pad. Ze hebben allebei een net iets andere rol in je leven. Zo is je spirit animal het dier dat het meeste op jou lijkt qua eigenschappen. Als je zou kunnen veranderen in een dier, zou je je spirit animal worden. Je kunt hierachter komen, doordat je dit dier telkens op je pad ziet of omdat je in een meditatie of droom dit dier voor je ziet.

Zo is mijn spirit animal de witte olifant. Dit dier staat voor stevigheid, stabiliteit, intelligentie, sisterhood, de matriarchische gemeenschap en diepe herinneringen.

Fluoriet olifantje

Totemdieren kunnen je gidsen zijn en een tijdje of je hele leven met je mee lopen op je pad. Ze hebben allemaal een specifieke eigenschap die je op dat moment nodig hebt. Als je een sterke connectie voelt met één of meerdere dieren zijn dit waarschijnlijk je totemdieren. Dit kunnen ook huisdieren zijn!

Zo is de uil al een tijd één van mijn totemdieren. De uil staat voor wijsheid, schaduwwerk, intuïtie, illusies doorzien en in jezelf keren.

Edelsteenarmbandjes met uil

Een speciaal soort totemdier is je schaduwdier. Dit is het dier dat staat voor je moeilijkste issues en alle angsten waar je doorheen moet op je pad. Je komt erachter welk dier dit is als je er instinctief bang voor bent of het dier in je dromen of meditatie voorkomt.

Mijn schaduwdier is de orca. Dit dier komt regelmatig voor in mijn dromen! Meestal in combinatie met een te klein zwembad of het gevoel ingesloten te zijn. Meestal is de orca erg aggressief en boos in mijn droom. Dit betekent dat ik beter op mijn grenzen moet letten in mijn dagelijkse leven, zodat ik de lessen van de orca kan toepassen.

Roze ketting met dolfijn van rozenkwarts

Wat denk je dat jouw spirit animal en totemdieren zijn? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *