Edelstenen voor HSP's

In deze blog zie je een overzicht van edelstenen die goed zijn voor HSP’s

HSP staat voor HoogSensitief Persoon en mensen die hoogsensitief zijn, zijn gevoeliger dan gemiddeld voor prikkels. Niet alleen voor prikkels van buitenaf die door je zintuigen komen, dus dingen die je hoort, voelt, proeft, ziet en ruikt, maar ook prikkels van binnenuit, zoals pijn in je lichaam, emoties, een intuĆÆtieve ingeving enz.

Iemand die hoogsensitief is, heeft vaak moeite om dicht bij zichzelf te blijven en goed te voelen wat zij of hij nodig heeft. Ook zijn ze er goed in om de emoties van anderen op te pikken, waardoor ze soms niet weten of wat ze voelen van zichzelf komt of van een ander. Om je een steuntje in de rug te geven en niet aldoor overprikkeld te raken, kan het helpen om een steen of meerdere stenen bij je te dragen of in je huis neer te leggen. Hieronder zie je een overzicht van de edelstenen die heel geschikt zijn, maar er zijn er nog veel meer. Kijk maar eens rond op deze blog naar de verschillende betekenissen van de edelstenen.

Edelstenen die goed zijn voor HSP’s zijn:

Labradoriet is een grijsgroene steen die vaak een prachtige weerschijn heeft in blauw, geel en groen. Deze edelsteen zou je goed beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf en wordt het vaakst genoemd als uitermate geschikt voor hoogsensitieve personen.

Gouden Driehoek 3

De Gouden Driehoek, oftewel amethist, bergkristal en rozenkwarts is een prachtig trio om in huis te hebben. Samen staan deze edelstenen voor rust, harmonie en zuivering. Verder hebben de individuele stenen de volgende eigenschappen:

Amethist: rust en spirituele inzichten

Rozenkwarts: onvoorwaardelijke liefde en compassie

Bergkristal: zuivering en harmonie

Zwarte ketting met pyriet, zwarte toermalijn en hematiet

Zwarte toermalijn is een zwarte steen die heel aardend werkt. Het zou je ook beschermen tegen negatieve invloeden en straling en verder kan het je helpen om dichter bij jezelf te blijven.

Als laatste keuze zou ik versteend hout willen noemen. Dit was dus ooit hout, want zo lang samengeperst is geweest dat het nu versteend is. Deze steen staat voor aarden en de connectie met Moeder Aarde. Veel HSP’s hebben moeite om zich thuis te voelen in hun lichaam en in de wereld en versteend hout zou hier heel goed bij kunnen helpen.

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *