In deze blog zie je een overzicht van edelstenen die een aardende werking hebben

Van veel edelstenen wordt gezegd dat ze een aardende werking hebben. Wat is aarden eigenlijk? Aarden betekent met je beide voeten stevig op de grond staan, waardoor je dicht bij jezelf kunt blijven. Je zit bovendien stevig in je lichaam en voelt hierdoor goed je grenzen aan. Om jezelf hier aan te herinneren kun je een edelsteen bij je dragen die voor aarden staat. Edelstenen die voor aarden staan zijn vaak rood, zwart en/of bruin en horen bij je wortelchakra. Je kunt kiezen uit een groot aantal stenen waarvan je hieronder een selectie ziet.

Armband en oorbellen met zwarte toermalijn

Toermalijn en dan vooral zwarte toermalijn zou bescherming bieden tegen negatieve energie en straling. Het zou helpen als een soort schild en helpt je meer in je kracht te staan. Zwarte toermalijn is heel aardend en zorgt er zo voor dat je beter bij jezelf blijft.

Kleine levensboom jaspis

Jaspis staat vooral bekend om zijn aardende werking. De kleuren van deze steen zijn ook echte aardekleuren zoals rood, groen en bruin. Naast aarden staat deze steen ook voor moed en doorzettingsvermogen.

Versteend hout symboliseert de verbinding met Moeder Aarde en heeft ook hele mooie aardekleuren zoals rood en bruin. Daardoor staat de steen ook voor aarden en goed bij jezelf blijven.

Onyx is een aardende steen die voor doorzettingsvermogen en kracht staat en is zwart.

Hematiet staat ook bekend om zijn aardende werking en zou bovendien je zelfvertrouwen en wilskracht bevorderen. de steen kan roodbruin tot zwartgrijs zijn.

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *