Wat zijn chakra's?

Wat zijn de chakra’s en wat doen ze voor je?

De chakra’s zijn volgens de oude Indiase leer energiecentra in je lichaam. Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent ‘wiel’. Elk energiecentrum of chakra is verbonden met een specifiek deel van je lichaam. Elke chakra heeft ook een specifieke symbolische betekenis en kleur. In deze blog leg ik alles uit over de verschillende chakra’s.

Rode hartenhanger met granaat

Rode hartenhanger met granaat

1e Chakra ~ Wortelchakra ~ Rood ~ ‘Ik ben’

Deze chakra is verbonden met de plek rond je staartbotje en heeft de kleur rood. Als je wortelchakra in balans is voel je je veilig en geaard. Deze chakra regelt je basisbehoeften zoals voeding en bescherming. Edelstenen die bij deze chakra passen zijn rood of zwart zoals jaspis, hematiet of granaat.

Grote verzilverde levensboom met carneool

2e Chakra ~ Sacraal Chakra ~ Oranje ~ ‘Ik voel’

Deze chakra is verbonden met je genitaliën en je baarmoeder als je een vrouw bent. De kleur die erbij hoort is oranje. Als je sacraal chakra in balans is voel je je verbonden met anderen en voel je je creatief. Deze chakra regelt je emoties. Edelstenen die bij de sacraal chakra horen zijn carneool, maansteen of zonnesteen.

citrien

Gele hanger met citrien

3e Chakra ~ Zonnevlechtchakra ~ Geel ~ ‘Ik wil’

Deze chakra is verbonden met de plek net boven je navel en is geel. Als je zonnevlechtchakra in balans is weet je wat je wilt en heb je vertrouwen in jezelf. Deze chakra regelt hoe je je voelt over jezelf. Edelstenen die bij de zonnevlechtchakra horen zijn citrien, tijgeroog of rutielkwarts.

Groene hanger met jaspis en levensboom

Levensboomhanger met jaspisschijf (VERKOCHT)

4e Chakra ~ Hartchakra ~ Groen ~ ‘Ik heb lief’

Deze chakra is verbonden met je hart en is groen. Als je hartchakra in balans is voel je je verbonden met de mensen om je heen en is geven en nemen in balans. Deze chakra regelt je positieve gevoelens over jezelf, anderen en de wereld om je heen. Edelstenen die bij deze chakra horen zijn groen of roze zoals aventurijn, rozenkwarts of mosagaat.

Verzilverde armband met turkoois nuggets

Verzilverde armband met turkoois nuggets

5e Chakra ~ Keelchakra ~ Turquoise ~ ‘Ik spreek’

Deze chakra is verbonden met je keel en is turquoise. Als je keelchakra in balans is spreek je je goed uit en ben je authentiek in hoe je je gedraagt en uit. Deze chakra regelt je zelfexpressie en creativiteit. Edelstenen die bij deze chakra horen zijn aquamarijn, turkoois en chrysacolla.

Ketting met lapis lazuli en sodaliet

Ketting ‘Indigo Power’ met sodaliet en lapis lazuli (VERKOCHT)

6e Chakra ~ Voorhoofdschakra ~ Blauw ~ ‘Ik zie’

Deze chakra is verbonden met je derde oog, oftewel de plek tussen je ogen op je voorhoofd. De kleur die erbij hoort is blauw. Als deze chakra in balans is kun je goed plannen maken en zie je helder voor je wat goed is voor jou en je leven. Deze chakra regelt je verbeeldingskracht en je intuïtie. Edelstenen die bij deze chakra horen zijn sodaliet, lapis lazuli en azuriet.

Kleurrijke sieraden van zilverdraad en edelstenen

Grote verzilverde levensboom met amethist

7e Chakra ~ Kruinchakra ~ Paars ~ ‘Ik weet’

Deze chakra is verbonden met je kruin en is paars. Als je kruinchakra in balans is heb je een ‘lijntje met boven’ en weet je dat je je intuïtie kunt vertrouwen. Deze chakra regelt je geloof in het feit dat er meer is dan de wereld die we kunnen zien. Edelstenen die horen bij deze chakra zijn paars of doorzichtig zoals amethist, bergkristal en fluoriet.

Dit zijn alle chakra’s verbonden met de genoemde kleuren. Heb je een hekel aan een bepaalde kleur? Dan zou het goed kunnen dat je ook moeite hebt met datgene wat die bepaalde chakra regelt. Als je je een tijdje meer gaat concentreren of de kleur waar je zo’n hekel aan hebt en probeer de positieve kanten ervan te zien, kan het zomaar zijn dat het ook beter gaat met datgene wat die bepaalde kleur/chakra regelt. Probeer het maar eens uit!

Bekijk ook eens de chakrasieraden in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *