De kracht van zomerkleuren

In juni begint de Hollandse zomer. Tijd voor terrasjes pakken, van de tuin genieten, barbecuen en naar het strand gaan. Er zijn een aantal kleuren in de natuur die ook terugkomen in bijvoorbeeld de lente of herfst, maar door het zonlicht lijken alle kleuren feller en intenser dan in andere seizoenen.

De kleuren die we met de zomer associëren zijn vooral turquoise, maar ook fuchsiaroze, citroengeel en koraaloranje. Koraal is dit jaar ook dé kleur van 2019. Lees er hier meer over. Turquoise staat voor zee, strand, maar ook voor je stem laten horen en spreken vanuit je hart. Geel staat voor energie, optimisme en vrolijkheid en fuchsiaroze staat voor genieten van het leven, je op en top vrouw voelen en sensualiteit.

Om je te herinneren aan deze mooie eigenschappen kun je edelstenen dragen in de zomerkleuren, zoals turkoois, quantum quattro, amazoniet, citrien, carneool of zonnesteen. Fuchsiagekleurde stenen zijn zeldzaam, maar rhodochrosiet of watermeloen toermalijn komt nog het meeste in de buurt. Er bestaan ook bijgekleurde fuchsia agaat stenen.

Hier zie je een aantal sieraden en edelstenen in zomerkleuren:

Verzilverde Levensboomhanger met amazoniet
Verzilverde Levensboomhanger met carneool
Zwangerschapsketting met rozenkwarts en een Levensboom met toermalijn
Armband oorbellen citrien
Oorbellen en armband met citrien

Lees ook eens:

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *