In deze blog vertel ik je 10 manieren om te gronden in de winter als het buiten koud is

Als het buiten koud en donker is, ga je vaak minder snel naar buiten, terwijl je in de zomer vaak een groot deel van de dag (als je vrij bent) lekker buiten door kunt brengen. Hoe kun je er toch voor zorgen dat je genoeg verbinding met Moeder Aarde en de natuur ervaart tijdens de winter? Hier vind je 10 manieren om goed te gronden. Je kunt meerdere manieren met elkaar combineren.

  1. Als het te koud is om met blote voeten buiten of in huis te lopen, kun je ook je handen gebruiken om te gronden. Ga naar buiten en leg je handen op de aarde, bijvoorbeeld op het gras of zelfs op de sneeuw. Probeer echt contact te maken met de aarde door de handen heen.
  2. Neem een lekker voetenbadje met badzout en eventueel wat essentiële olie zoals kaneel, tea tree, cederhout of dennennaalden.
  3. Masseer je voeten met een kruidige olie, zie hierboven voor suggesties.
  4. Masseer je voeten met een aardende, gepolijste edelsteen, zoals jaspis, agaat, hematiet of zwarte toermalijn.
  5. Draag een aardende edelsteen bij je in je broekzak of beha, suggesties zie je hierboven.
  6. Maak een stevige wandeling en let daarbij op je voeten. Wat voel je door je schoenen heen? Wat voel je in de rest van je lichaam en op je gezicht?
  7. Knuffel een boom! Ja echt, sla je armen om een boom heen en maak contact. Wat voel je?
  8. Drink kaneel- of gemberthee. Voel de warmte door je lichaam stromen.
  9. Eet iets met wortels, rode bieten, knolselderij, knolraap, pastinaak of een andere wortelgroente. Deze werken aardend.
  10. Draag iets met rood, bruin of zwart. Dit zijn aardende kleuren. Je kunt ook alleen rode, bruine of zwarte sokken dragen of een sjaal in één van deze kleuren.

Veel plezier met deze grondige tips! Zo blijf je in de winter ook verbonden met de natuur. Verder is het normaal dat je je terugtrekt in de winter, zoals de natuur ook doet, dus geniet lekker van je warme thuis!

Bekijk ook eens:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *