De favoriete symbolen, kleuren en edelstenen van Sabine van HSP en Zoveel Meer

De favoriete symbolen, kleuren en edelstenen van Sabine van HSP en Zoveel Meer

Mijn naam is Sabine, ik ben 33 jaar, getrouwd met mijn soulmate Lesley. We hebben samen 2 super lieve katten: DeeDee (poes, 13) en Sjaakie (kater, 13) en wonen met zijn viertjes in Zaanstad. Oorspronkelijk kom ik uit Gelderland maar de liefde heeft mij naar Zaanstad gekregen. Inmiddels alweer 9 jaar trouwens. Kinderen hebben wij nog niet maar hopelijk komt daar snel verandering in.

Ik ben werkzaam in de zorg als Zorg en Welzijn medewerker/Huiskamer assistente. Een manusje van alles alleen echt zorg gerelateerde dingen mag ik helaas niet doen. Hiervoor ben ik wel van plan door te leren, ik wil heel graag mijn Verzorgende IG diploma gaan halen. Je bent immers nooit te oud om te leren. Naast dit ben ik ook nog eens hoogsensitief, wat nog wel eens struggles met zich mee kan brengen qua werk, relaties en noem het maar op.

Inmiddels heb ik hier wel meer houvast op en omarm dit samen met mijn heldervoelend en helderwetendheid. Ik ben iemand met wat extraatjes om het maar zo te noemen. Een mooi geven.

Alles roze

Mijn interesse voor stenen, kleuren en symbolen zijn bij mij al vrij vroeg begonnen. Vroeger wilde ik ALLES roze hebben. En dit was echt niet omdat ik een meisje was. De eerste steen de ik ooit gekregen of gekocht heb was een rozenkwarts, een splitarmband. Deze is een jaar geleden toen ik 1 stap binnen de poort van mijn werk trad voor ik op sollicitatiegesprek ging gesprongen uit het niets. Of het zo moest zijn. Qua symbolen is het later mijn interesse gaan trekken.

Favoriete symbolen

Ik vond het boedhisme heel fascinerend en ben als puber begonnen met yoga en mediteren, hier hoorde je vaak: OHM! Deze ben ik op gaan zoeken naar de betekenis en voilá tattoo nummer 2 wist ik binnen een seconde. Die moest ik hebben. Mijn 2e en 3e symbolen waar ik een sterke connectie mee heb is de Unalome en de lotus. (Een Unalome is een symbool, dat een spiraal of zigzaglijn voorstelt. Het staat voor het pad dat elke persoon aflegt tijdens zijn of haar leven. Dit pad is meestal vol obstakels en uitdagingen en is gevuld met stress en angst maar ook met geluk en liefde. Het pad begint in het centrum van de spiraal, wat naar voren komt als het punt waarin we gevangen zijn in onze angsten en zwakheden. Met de tijd die verstrijkt en het afleggen van de weg, wordt de geest helder en steeds meer bewust en kan men zichzelf ‘bevrijden’.) En deze heb ik laten zetten na het overlijden van mijn vader 4 jaar geleden, het hele symbool samen met de lotus hoort bij wie ik ben, wat ik heb meegemaakt en nog mee mag maken.

Unalome

Favoriete edelstenen

Labradoriet. De HSP steen om het zo maar te noemen. Ik vind het een waanzinnig mooie steen zowel ruw als geslepen, voelt heel rustig en beschermend en dat bied mij wel een gevoel van veiligheid.

Rozenkwarts. Omdat dit mijn eerste steen was en vind hem nog steeds prachtig, ruw, geslepen of getrommeld.

Seleniet. Vanwege de bijzondere werking.

Verlanglijst

Weer een lastige hoor haha, ik hou zoveel van stenen en er zijn zóveel soorten. Maar mijn top 3:

Roze amethist. Omdat deze weinig voorkomt op de Nederlandse markt en erg bijzonder is.

Groene calciet. Ik heb nog geen mooie geslepen gevonden die ik echt wil dus mijn zoektocht gaat nog even voort. Dan heb ik mijn calciet trio compleet.

Angel Aura. Een pracht van een steen en zo kostbaar, ik hoop ooit een mooie handsteen te kunnen bemachtigen. Vooral vanwege de sterke werking.

Dit draag ik dagelijks…

Qua kleuren maakt mij het niet zoveel uit, paars heb ik elke dag al (mijn haar haha) maar qua kleding ligt het echt aan mijn mood van die dag. Mijn symbolen draag ik elke dag bij mij, ze staan op mijn onderarmen namelijk. En draag ernaast elke dag mijn bergkristal en labradoriet splitarmband. Qua ketting vaak een seleniet hanger of 1 die ik intuïtief kies.

…en dit nooit

Kleur: rood en oker. Deze staan mij beide niet zo en trekken mij totaal niet aan.

Symbool: een kruis. Niet om het geloof maar ik heb niks met het symbool.

Edelsteen: Er is eigenlijk geen steen die ik niet zou willen, elke steen heeft zijn charme.

Speciale betekenis

Het symbool unalome is voor mij de meest speciale en eigenlijk heeft de bergkristal voor mij een speciale betekenis. Ik heb toen ik jonger was 2 stukken punt gekregen of gekocht en deze heb ik nog steeds in bezit.

Over HSP en Zoveel Meer

Ik schrijf zelf wekelijks op http://hspenzoveelmeer.nl en ben te vinden via Facebook of instagram. Meer weten over HSP, spiritualiteit en zoveel meer? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat ik nog meer post zoals affirmaties, tarot en oracle kaarten etc? Dan zeker mij even volgen via bovenstaande accounts. 😉

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *