De favoriete symbolen, kleuren en edelstenen van Leonie van Leelaleni en Pura Luza

Hoi! Mijn naam is Leonie, ik ben 34 jaar oud en ik woon samen met de liefde van mijn leven en onze twee katten in Den Haag. In het dagelijks leven maak ik mala’s en sieraden en verzamel ik de mooiste spirituele artikelen voor in mijn webwinkel Pura Luza. In mijn vrije tijd doe ik graag aan yoga, lees ik een goed boek of schrijf ik. Ik ben dol op theedrinken, mijmeren, kattenknuffels en hoepelen. Dat laatste roept soms vraagtekens op, maar ik HOU nou eenmaal echt van hoepelen. Dansen met mijn plastic cirkel geeft me ontzettend veel vrijheid en rust en ik kan het iedereen aanraden.

Liefde voor edelstenen

Mijn liefde voor edelstenen gaat terug naar toen ik nog een klein meisje was. Via mijn moeder kwam ik in aanraking met deze schatten van de aarde en wat ze voor je kunnen betekenen. Het hele ‘It’s not hoarding if it’s crystals’ is voor mij zeker van toepassing en inmiddels heb ik een fijne edelsteenfamilie opgebouwd. Sinds ik mijn webwinkel ben gestart en ik dagelijks met de mooiste edelstenen mag werken is deze liefde alleen maar groter geworden. Ik vind het heerlijk om intuïtief op zoek te gaan naar de fijnste combinaties van edelstenen voor bijvoorbeeld een mala of een ketting.

Favoriete symbool

Ik merk dat ik de laatste tijd ontzettend aangetrokken word door spiralen, al weet ik niet precies waarom. Het tekenen van spiralen brengt mij ook tot rust als ik te veel chaos heb in mijn hoofd. De ‘flower of life’ vind ik ook een prachtig symbool. Ook heb ik een ankh getatoeëerd op mijn pols welke voor mij staat voor leven en de sleutel tot geluk.

Kleuren in je garderobe

Zwart, paars en groen zijn de meest voorkomende kleuren in mijn kledingkast, al is zwart niet echt een kleur natuurlijk. Paars is al jaren mijn favoriet, van paarse muren in huis tot paars haar, het is allemaal eens voorbijgekomen. Paars geeft mij een op en top vrouwelijk gevoel en tegelijk versterkt het mijn spirituele connectie. De kleur groen vind ik fijn, omdat het mij doet denken aan de natuur en omdat het goed matcht met mijn groene ogen.

Favoriete edelstenen

Mijn favoriete edelstenen, hmm. Keuzes, keuzes! Dit vind ik zo lastig. Labradoriet vind ik een prachtige steen om te zien met zijn ‘flashy’ kleurschakeringen en is echt een plezier om mee te werken. Maansteen vind ik een heerlijke steen met liefdevolle ‘vrouwen power’ energie. De combinatie van rozenkwarts, amethist en bergkristal vind ik ook een hele fijne krachtpatser. Carneool is dan weer mijn ‘go to’ steen voor wat meer power en seksuele energie.

Verlanglijst

Op mijn verlanglijstje staat nog een mooie (grote) amethist geode.

Dagelijkse edelsteen

Ik draag bijna dagelijks wel een edelsteen en hierbij laat ik me altijd leiden door mijn intuïtie. Soms draag ik ze in de vorm van een sieraad en soms ‘gewoon’ in mijn bh of broekzak. Ik merk dat ik erg vaak naar mijn bergkristalhanger reik, om de een of andere reden doet die het altijd goed bij me.

Dit draag ik nooit

Persoonlijk zou ik nooit een symbool dragen waarvan ik de betekenis niet weet, of natuurlijk waarvan de betekenis mij niet aanstaat. Qua edelstenen vind ik tijgeroog een erg sterke energie hebben. Daarom draag ik zelden tot nooit een tijgeroog op mijn lichaam. Ik heb een prachtige ring met tijgeroog die ik graag draag, maar that’s it. Wel heb ik op verschillende plekken in huis tijgeroog liggen. Qua kleur draag ik eigenlijk bijna nooit rood of blauw, al heb ik van beide kleuren een prachtig jurkje in de kast hangen, echt voor speciale gelegenheden.

Speciale betekenis

Hallo, crazy crystal lady right here! Kom ik toch weer met een edelsteen, maar amethist heeft voor mij een hele speciale betekenis, omdat dit de eerste steen was waarmee ik via mijn moeder in aanraking kwam. Zij had een prachtige, grote amethist punt waar ik uren gefascineerd naar kon staren.

Over Leelaleni en Pura Luza

Op https://leelaleni.nl/ schrijf ik regelmatig over mijn dagelijks leven. Ook komen hier onderwerpen aan bod zoals leven met depressie, chronische pijn, angst en paniekaanvallen. Dit doe ik omdat schrijven voor mij therapeutisch werkt, maar ook in de hoop hier iemand mee te helpen.
Op https://www.puraluza.nl/ verkoop ik mijn handgemaakte mala’s en sieraden en andere fijne spirituele artikelen. Denk aan wierook, heksenketeltjes, fijne sjaals of mooie kaarsenhouders van zoutsteen. Qua social media ben ik voornamelijk actief op Instagram, maar ik heb ook Facebook. Superleuk als je me daar wilt volgen!

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *