De favoriete symbolen, kleuren en edelstenen van Geertje Swart van Helen Op Natuurlijke Wijze

De favoriete symbolen, kleuren en edelstenen van Geertje Swart van Helen Op Natuurlijke Wijze

Ik ben moeder van twee intussen volwassen zonen en woon met mijn man aan de Houkesloot in Sneek. Daar heb ik ook mijn praktijk natuurgeneeskunde aan huis. Natuurgeneeskunde en spiritualiteit hebben altijd al mijn interesse gehad. Nadat mijn werk als secretaresse gestopt werd, ben ik energetisch natuurgeneeskundig therapeut geworden. Dat klinkt een beetje gek ‘gestopt werd’, maar zo ging het eigenlijk wel. Ik ben tweemaal mijn baan kwijtgeraakt door reorganisatie en in mijn laatste baan was ik al begonnen met mijn HBO-studie Energetische Geneeswijzen. Ik werkte toen nog 20 uren in het ziekenhuis en dacht ‘ik kan mooi rustig aan mijn praktijk starten met mijn baan ernaast’. Nou, daar dacht het universum anders over….hop baan kwijt, studie afmaken en gaan met die banaan. Toen was ik ongeveer 45 jaar, zo’n levensfase waar je terugkijkt op je leven. Inmiddels ben ik 50 jaar en alweer ruim vijfenhalfjaar in mijn praktijk werkzaam. Via mijn kinderen kwamen de nieuwetijdskinderen op mijn pad samen met hun gevoeligheid en ik ontdekte mijn eigen hooggevoeligheid. Dat is mijn specialisatie. Ik kan mij geen mooier werk voorstellen. Dankjewel universum voor die schop onder mijn ….. :-D.

Mystieke symbolen

Symbolen vind ik heel mystiek. Ze lijken zo simpel, maar hebben veel meer betekenis dan woorden. Ze zijn ook veel ouder dan woorden. In de mandalatekenworkshops die ik gegeven heb, kwamen symbolen veelvuldig voor. Soms ontstonden symbolen bij het vrije tekenen die weer geduid konden worden in relatie met de persoon. Ik gebruik ook het symbool van de flower of life in healingssessies.

Dan de kleuren, die zoveel invloed op je gemoedstoestand kunnen uitoefenen. Ze kunnen helend werken in je energieveld. Het fijnste vind ik het kleuren met pastelkrijt, omdat je dan heerlijk met de vingers door de kleuren gaat. Verder gebruik ik bij healingen ook kleuren om de chakra’s weer in balans te brengen of om een beschermende energiebubbel te creëren. Visualiseren doe ik ook met kleuren. In een pendelworkshop leer ik de mensen uitpendelen welke kleur ze op dat moment nodig hebben om in balans te komen en hoe ze die in kunnen zetten.

Mijn passie voor edelstenen, dat verhaal gaat helemaal terug naar mijn jeugd. Ik had een hele stenenverzameling. Niet van die mooie gekleurde, maar ik zocht altijd mooie stenen in het grind meestal was het vuursteen. Toen had ik nog helemaal geen idee dat edelstenen gestolde energie is. Ze trokken mij aan. Op een keer namen mijn oom en tante mij mee naar de Oude Aarde in Giethoorn. Daar ging een wereld voor mij open. Verder zijn edelstenen een onderdeel in mijn praktijk. Vooral bij kinderen als knuffelsteen om kracht aan te ontlenen of als beschermsteen. Voor de deelnemers aan de pendelworkshop zoek ik een mooie passende steen uit om een pendel van te maken. Iedere steen heeft bijzondere eigenschappen en welke belangrijk voor hen zijn, zoek ik uit. Verder behandel ik ook met edelstenen in een edelsteenhealing.

Favoriete symbool

Mijn favoriete symbool is de Akaija. Deze is gemaakt door Wim Roskam in samenwerking met zijn overleden vriendin en staat voor “Wij zijn Eén”. Als je de letters van het woord vertaald naar cijfers worden het allemaal enen. A=1 K=11 enz. Zes enen op een rij. De vorm heeft geen begin en geen eind en er zijn verschillende symbolen in te ontdekken: een cirkel, een yin-yangteken, een pentagram of vijfpuntige ster en een hart dat beschermd wordt door de cirkel. Dit symbool draag ik als een sieraad en houdt mijn energie in evenwicht. Als je immuunsysteem wat verzwakt is en je veel in aanraking bent geweest met electrosmog (straling) dan kun je een spin-inversie oplopen. Dat betekent dat de elektronen rondom het atoom in je cellen de verkeerde kant opdraaien. Je kunt je dan heel vermoeid voelen en het is net of je tegen de stroom inzwemt. Dingen willen niet lukken of kosten veel moeite. Je trekt de verkeerde mensen aan of je hebt veel lichamelijke klachten. De Akaija trekt energie uit de kosmos als een vortex of draaikolk aan. De energie komt als een werveling in het energieveld van degene die de Akaija draagt. Het zorgt ervoor dat het energieveld van die persoon versterkt en versneld wordt. Als therapeut raak ik mensen aan en werk met hun energieveld soms van afstand soms direct. Het is belangrijk voor mij om mijn eigen energie als gevoelig mens schoon te houden en ook geen energie van de ene cliënt naar de andere over te dragen. Daarom is dit symbool belangrijk voor mij. Er is nog veel meer over de Akaija te vertellen, maar als je dit woord googled kun dat zelf ook opzoeken.

Kleuren in je garderobe

Ik heb niet van één kleur veel in mijn klerenkast hangen. Dat komt omdat ik jaren terug al eens een kleurenanalyse heb laten doen welke kleuren bij mij passen qua huid- en haarkleur. Ik ben een herfsttype met een vleugje lente. Daarnaast heb ik in de loop van de jaren ontdekt, dat ik bijna automatisch de kleur pak die ik die dag nodig heb. Heb ik wat meer aarding nodig, dan wordt het rood. Ben ik een beetje down dan pak ik oranje om mij op te vrolijken. Voel ik mij druk dan wordt het blauw of groen om weer rustig te worden.

Favoriete edelstenen

Rozenkwarts is mijn favoriete edelsteen. Deze staat voor liefde en heeft een hele zachte energie. Ik heb een paar oorbellen met rozenkwarts die momenteel favoriet zijn om te dragen. En als ik mij goed herinner was dat ook de eerste steen die ik kocht in de Oude Aarde in een buideltje van leer.

En op dit moment heb een brok 7-mineralenkristal in huis van de Drakenpiramide in Bosnië. Dit kristal heeft nog geen officiële naam en bevat Bergkristal, Calciet (in veel kleuren), Citrien en Zoïsiet. Dit kristal zet je neer in een schaal met water om zijn werk goed te kunnen doen. Het brengt de energie in je huis naar een hoger trillingsniveau.

Verlanglijst

Ik zou nog graag een groot stuk carneool in huis willen zetten. Deze zorgt voor bescherming en harmonie en nodigt overvloed in huis uit. Mogelijk heeft de mooie oranjewarme kleur ook aantrekkingskracht op mij als herfsttype ;-).

En achter mijn huis heb ik een brok rozenkwarts liggen en daar zou ik nog wel een paar grote stukken bij willen neerleggen vanwege de fijne energie. Deze steen brengt de zielen tot rust die zich aangetrokken voelen door de fijne energie die vanuit de praktijk uitstraalt.

Dagelijks symbool

De Akaija is het symbool wat ik dagelijks draag, omdat het mij in balans houdt o.a. met de straling die tegenwoordig overal is.

Dit draag ik nooit

Ik ben heel voorzichtig met wat voor symbolen ik draag, omdat ze soms ontworpen zijn om je talenten te beperken of in een bepaald stramien te houden. Ik heb de ervaring gehad, dat bij bepaalde inwijdingen bij verschillende healingsleren symbolen gebruikt worden die een andere intentie hebben dan je verwacht. Al deze symbolen van inwijdingen heb ik bij mijzelf weg laten halen en daar voelde ik mij beter bij.

Speciale betekenis

Mijn pendel heeft een edelsteen van Valkenoog. Deze steen werkt inzichtgevend en helpt je om afstand te nemen en het grotere geheel te zien. Het geeft inzicht in je levenspad en inzicht in complexe situaties en helpt hierdoor bij het nemen van beslissingen. Valkenoog werkt aardend en bevordert helderziendheid en mediamieke gaven. Deze pendel gebruik ik om contact te maken met het energieveld van de cliënt om zo te achterhalen wat de oorzaak van de klachten is. Daarnaast werk ik ook wel eens met een biotensor waar een stukje bergkristal in zit.

Over Helen op Natuurlijke Wijze

Op mijn website www.helenopnatuurlijkewijze.nl kun je alles vinden over de behandelingen die ik geef met daarnaast workshops en cursussen.

Ook is mijn kinderleesboek voor nieuwetijdskinderen “Ontzettend leuk Anders!” daar te koop samen met het boek Hallo, Ik ben Gwen van de academie waar ik trainer in Friesland van ben. Deze academie zet zich in om hooggevoeligheid meer bekend te maken, zowel bij de mensen zelf als in het onderwijs en de politiek.

Wil je mijn activiteiten volgen dan kun je je abonneren op mijn nieuwsbrief of mij volgen op Facebook of LinkedIn.

Heb je vragen over de dingen die ik in dit blog verteld heb, neem dan gerust contact op.

Bekijk ook eens:

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *