De favoriete symbolen, kleuren en edelstenen van Esther Foppen

De Favorieten van Esther Foppen

Ik ben Esther en heb mijn hele leven al in Harderwijk gewoond, met als klein uitstapje een jaartje Hoofddorp voor mijn opleiding tot grondstewardess. Dat ben ik uiteindelijk ook geworden en na een kleine 2 jaar ging dat helaas niet meer vanwege mijn gezondheid. De vraag wat ik toen moest gaan doen, heb ik niet gelijk kunnen beantwoorden voor mezelf. Ik had inmiddels een huis gekocht en was getrouwd en er moest geld verdiend worden. Dus dat heb ik gedaan. Toen ik moeder werd van 2 bloedjes van een koningskoppel begon ik langzamerhand weer te worden wie ik ben. Ondertussen me flink ontwikkeld op spiritueel gebied qua intuitie, mediumschap en een opleiding Spiritueel Kunstzinnig tekenen gevolgd. Hiermee was het balletje gaan rollen, creatief en spiritueel past bij mij.

Ondertussen gescheiden en gelukkig met mijn vriend en wij wonen samen heerlijk in het bos. Ik geniet van al dat groen en dat komt mijn werk als coach ten goede. Ik begeleid voornamelijk moeders met kids in de bovenbouw van de basisschool naar meer rust in hun hoofd, ruimte voor zichzelf, meer kleur en magie in hun leven, zodat ze weer de touwtjes in handen krijgen over hun leven, zo een fijn rolmodel zijn voor de kids én hun droomleven binnen handbereik komt. Ik laat ze zien dat met praktische tips hun dagelijks leven zonder al te veel poespas heel aangenaam wordt.

Favoriete symbolen

Symbolen zijn heel belangrijk voor mij als beelddenker, o.a. begon dat al heel vroeg met hiërogliefen van het Oude Egypte, ‘toevalligheden’ en in mijn werk als creatief intuïtief coach komt dat helemaal terug. Wat iemand tekent en welke kleuren er gebruikt worden, vertelt hun verhaal, hun pijnpunten en krachten. Het is een geweldige manier van coachen. Mijn persoonlijke favoriete symbool is het Oog van Horus en het pentagram. Natuurlijk hoort bij spiritualiteit magie en dat is wat (edel-)stenen voor mij zijn. Vanaf kleins af aan heb ik stenen die ik buiten vond mee naar huis genomen, die mij opvielen door kleur, structuur of gewoon zomaar. Kleuren zijn heel belangrijk voor mij. Nu ik er ook nog mee werk, helemaal. Kleuren werken helend en wanneer je goed naar jezelf, je intuitie luistert, weet je op dat moment waarom een kleur je favoriet is of waarom je op dat moment meer aangetrokken voelt tot een kleur.

Favoriete kleuren en edelstenen

Blauw en groentinten zijn de kleuren die mijn favoriet zijn, al kan ik als kunstenaar elke kleur heel erg waarderen. Ze kunnen elkaar heel goed versterken in een kunstwerk. Ik draag het meeste blauw, maar wissel het ook af. Mijn favoriete edelstenen zijn lapis lazuli, saffier, celestien en turkoois. Uiteraard omdat ze blauw zijn, maar ook vanwege de werking. Daarnaast heb ik ook een fijne oranje calciet en nog wat anderen. Ik heb er niet veel op mijn verlanglijstje staan. Ik koop een edelsteen heel erg op gevoel. Is er ergens een steen die me ‘roept’ dan koop ik die hoogstwaarschijnlijk gelijk. Zo ben ik aan mijn oranje calciet gekomen namelijk.

Dit draag ik nooit

Ik zal niet graag donkerrode of zwarte edelstenen dragen, omdat die me niet aanspreken. Ook heb ik dat met gelige of amberkleurige stenen. De betekenis ervan weet ik zo niet, maar het is interessant om die eens op te zoeken en te lezen.

Over Esther Foppen

Op social media ben ik erg actief omdat ik het leuk vind en zo aan mijn klanten kom. Facebook is (nog) de hoofdmoot, omdat je er meer mee kunt dan Instagram. Instagram vind ik heel leuk vanwege alle mooie en inspirerende plaatjes. Daarnaast schrijf ik blogs voor de website www.relaxedopvoeden.nl , op blogspot plaats ik mijn eigen blogs/inspiratiemails die ik naar mijn klanten stuur en ik twitter regelmatig. Wil je me volgen? Ik vind dat uiteraard erg leuk en voel je welkom!

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *