De werking van edelstenen

Wat is de werking van edelstenen en hoe kun je ze gebruiken?

Aan edelstenen worden vaak allerlei krachten en eigenschappen toegeschreven. Mijn persoonlijke mening is dat kristallen en ook kleuren bepaalde associaties kunnen oproepen. Bijvoorbeeld de kleur roze en de steen rozenkwarts roepen voor mij compassie en lief zijn voor jezelf en anderen op. Als ik deze kleur of edelsteen draag, herinner ik mezelf hieraan.

Voor andere mensen geldt dat ze geloven dat edelstenen ook een diepere werking hebben en dat ze je kunnen helpen bij lichamelijke en mentale problemen. Dat zou kunnen werken vanwege het feit dat alles in wezen trilling is en 2 vormen elkaars trillingen kunnen beïnvloeden zoals in de quantum fysica ook is aangetoond.

Het is dus tot op zekere hoogte waar dat edelstenen je kunnen beïnvloeden, maar je moet het dan meer zien zoals in het volgende voorbeeld. Als je ziek bent en in het ziekenhuis ligt voel je je niet goed. Komt er dan een vriendin langs die naast je gaat zitten, naar je luistert en je hand vasthoudt, dan word je daardoor beïnvloed en voel je je even beter, maar die vriendin heeft je dan niet genezen. Hooguit krijgt je immuunsysteem een boost, omdat je je positiever voelt en tijdelijk minder stress ervaart.

Zo kunnen edelstenen dus ook werken. Je kunt je er beter bij voelen, maar de stenen kunnen je niet genezen. Ga dus altijd naar een bevoegd arts als je ergens last van hebt! Gebruik edelstenen alleen als extraatje om bij je te dragen als geheugensteuntje.

Zo kun je bijvoorbeeld rozenkwarts dragen om je eraan te herinneren lief voor jezelf te zijn zoals ik hierboven al noemde, of bijvoorbeeld turkoois om je eraan te herinneren van jezelf te laten horen of hematiet om je eraan te herinneren dat je goed bij jezelf moet blijven. Wil je meer weten over de symbolische betekenis van edelstenen? Bekijk hier dan alle edelstenen waarvan ik de werking heb beschreven.

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

2 thoughts on “De werking van edelstenen”

  1. Inhoudelijk mis ik nog wel wat in dit stuk, jammer. Het is algemeen bekend dat stenen geen vervangers zijn van medicatie of therapie en dat is het enige wat ik hier lees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *