Kan labradoriet jou als hoogsensitief persoon beschermen tegen prikkels en negatieve emoties van anderen?

Als je als hoogsensitief persoon geïnteresseerd bent in edelstenen, loop je al snel tegen het advies aan om een labradoriet edelsteen te dragen, wat zou beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf, maar is dat eigenlijk wel zo?

Edelstenen zijn mooie geheugensteuntjes en cadeautjes van Moeder Aarde die jou net dat beetje kracht kunnen geven wat je nodig hebt. Zo kan labradoriet je herinneren aan het feit dat je snel prikkels en emoties van je omgeving overneemt. Deze steen kan je ervan bewust maken en je krachtiger laten voelen, zodat je er beter mee om kunt gaan.

Maar je blijft meestal wel situaties meemaken die niet goed voelen voor jou als HSP. Als sommige mensen communiceren op een manier die voor jou niet goed voelt en ervoor zorgt dat je je gekwetst, boos of verdrietig voelt, moet je daar wel iets mee uiteindelijk. Op zo’n moment wordt er iets in jou getriggerd, wat aandacht nodig heeft.

Wat vertelt de trigger jou dat je nodig hebt? Waar herinnert dit voorval jou aan? Wat zou je liever hebben ervaren van iemand in plaats van het gevoel dat hij of zij jou kwetst, boos of verdrietig maakt? Dit zijn vragen die je jezelf dan zou moeten stellen. En zoals Pema Chödrön al zei: “Iets gaat nooit weg totdat het ons geleerd heeft wat we moesten weten.”

Draag dus die labradoriet om je krachtiger te voelen hiermee om te gaan en je bewuster te worden van wat er precies getriggerd wordt. Zo leer je beter omgaan met die prikkels en negatieve emoties.

Kijk voor de actuele sieraden op Etsy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *